Tilldela licenser i en grupp

En användare som har aktiverat en lärarlicens till en grupp kan tilldela licenser till elever och andra lärare som ska ha tillgång till läromedlet.

Klicka på ”Grupper” och sedan på gruppnamnet.

Gå därefter till länken ”Hantera licenser och användare”. Fyll i e-postadresserna till de elever och lärare som ska tilldelas licenser och tryck på Lägg till. När du fyllt i samtliga adresser så klickar du på Spara ändringar. En inbjudan med en aktiveringslänk skickas nu ut via mejl till de du lagt till.

De som har tilldelats licenser aktiverar sig sedan genom att klicka på länken i mejlet. Man kommer då till online.liber.se. Har de konto sedan tidigare så aktiveras licensen direkt när de loggat in. Har de inte konto så aktiveras den så snart de har registrerat ett konto.