Hur aktiverar jag en digital produkt?

Du aktiverar ditt digitala läromedel med hjälp av en aktiveringslänk eller en aktiveringskod. Aktiveringslänken får du när du beställt digitala läromedel från Liber och den skickas via e-post till den som gjorde beställningen. Aktiveringskoder är förtryckta i de produkter som är berörda.

Klicka på aktiveringslänken så kommer du till online.liber.se.

Om du redan är inloggad på ditt konto så sker aktiveringen direkt.

Om du inte har ett konto på online.liber.se så får du först registrera ett konto och därefter aktiveras licensen.

Du kan också logga in på online.liber.se och aktivera genom att klicka på Aktivera”-knappen och manuellt skriva in aktiveringslänken.

Du aktiverar produkten en gång, därefter finns den på ditt konto tills abonnemanget upphör.

Har du beställt en grupplicens så kan en lärare välja att tilldela licenser via gränssnittet under ”Hantera licenser och användare” på sidan Grupper eller distribuera vidare aktiveringslänken till övriga användare på valfritt sätt (enklast med e-post).