Hur skapar jag en genväg till Discovery Education Espresso på en dator?

1. Ta fram mejlet med er skolas specifika länk till Discovery Education Espresso.
  2. Högerklicka på länken. Välj ”Kopiera genväg”.
  3. Högerklicka någonstans på datorns skrivbord och välj ”Klistra in genväg”.
  4. Nu syns en ikon på skrivbordet. Den har namnet ”LinkAccess…”. Högerklicka på ikonen och välj ”Byt namn”. Förslagsvis döper du den till Discovery Education Espresso.
  5. Genvägen är nu klar. Om du dubbelklickar på ikonen kommer du direkt till startsidan när du är på skolan.

Om inte "Kopiera genväg" finns som alternativ:

1. Ta fram mejlet med er skolas specifika länk till Discovery Education Espresso.
  2. Högerklicka på länken. Välj ”Kopiera länkadress" eller liknande.
  3. Högerklicka någonstans på datorns skrivbord och välj ”Nytt” och sedan "Genväg".
  4. Högerklicka i rutan och välj "Klistra in".
  5. Klicka på "Nästa".
  6. Namnge genvägen. Förslagsvis döper du den till Discovery Education Espresso.
  7. Klicka på "Slutför".
  8. Genvägen är nu klar. Om du dubbelklickar på ikonen kommer du direkt till startsidan när du är på skolan.